Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

De leukste vakantiebestemmingen van Europa

Waarom zou je heel ver van huis gaan en lange reizen maken als de leukste vakantiebestemmingen ook binnen handbereik zijn. Het is namelijk zo dat de mooiste en meest verrassende vakantiebestemmingen zich gewoon in ons eigen Europa bevinden!

Santorini in Griekenland

Santorini is het zuidelijkste eiland van de Cycladen en is tevens misschien ook wel het mooiste eiland van Griekenland. Het eiland heeft prachtig, mooie, schilderachtig witte dorpjes met doolhof straatjes en blauwe koepels. Ook de hoge kliffen in het westen en de lavastranden in het oosten kenmerken het eiland en geven een prachtig uitzicht. Santorini is niet heel groot en dus redelijk overzichtelijk. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een quad of scooter te huren en zo het eiland te ontdekken. Oia wordt gezien als een van de mooiste stadjes van Santorini, dit is dus zeker een aanrader.

Sardinië in Italië

Sardinië is een eiland in italië met een heel bijzonder karakter. Sardinië ligt ten zuiden van het Franse Corsica. Het eiland heeft prachtig witte stranden, een helderblauwe zee en ook nog eens een rijke historie. Zo is er op het eiland veel te vinden uit de tijd van de Romeinse, Spaanse en Arabische overheersers. Hier zijn de bewoners natuurlijk erg trots op en deze organiseren dan ook jaarlijks vele traditionele feesten zoals bijvoorbeeld het sardijnse carnaval in februari. Maar de grootste pluspunten van Sardinië zijn toch wel de prachtige stranden en de mooie eilanden zoals bijvoorbeeld Costa Smeralda.

Andalusie in Spanje

De spaanse stad Malaga is gelegen in Andalusië, dit is het meest zuidelijke gedeelte van Spanje. Samen met plaatsen zoals Marbella, Torremolinos en Granada wordt ook Malaga veel bezocht door toeristen en is mede ook erg populair als seniorenvakantie. Mooie bezienswaardigheden in Málaga zijn onder andere Museo Picasso. Omdat Malaga de geboortestad is van Pablo Picasso kon een museum over deze schilder natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast is ook de Kathedraal van Malaga een erg populaire, toeristische attractie.

Krk in Kroatië

Het mooiste eiland van Kroatië is toch wel krk, deze is verbonden met het vasteland via maarliefst een 1309 meter lange brug.Het eiland heeft prachtige baaien, indrukwekkende watervallen, een bijzonder wit rotslandschap, een overtal aan gezellige plaatsjes en ook een groen Mediterraans landschap ontbreekt niet op het eiland. Dit alles samen en natuurlijk de zomerse temperaturen en het heerlijke zonnetje maken het eiland tot de perfecte zonbestemming wat betreft de Adriatische zee.